Travelog Aten- DAY TRIP : Melaka

Assalamualaikum. . . 

Hai semua rakan blogger apa khabar, arini nak share entry biasa-biasa je iaitu daytrip atin bff atin (Farah)  ke melaka. Sebenarnya daytrip ni tak plan pun dan ni rombongan cikgu tabika kemas bawak budak-budak tabika sebenarnya...haa jangan pikir kami cikgu tabika pulak yer...hihi...

kebetulan cikgu-cikgu ni nak cukupkan penumpang so farah ajaklah atin sorang yang join daytrip ni . Ramai jugakla yang join mak-mak budak pon.hihi.. Bas bertolak pukul 9.30 malam. Sampailah jugak ke melaka ni . huhu .




Sesampai kami di masjid ayer keroh kot hmm lupe dah.. singgah sebentar solat subuh sekali mandi tukar pakaian dan makan.









pastu layan bebudak bermain..kemain happy nor diorang..huhu




lepastu gerak nak gi kat muzium samudera yang kat kapal besar tu ..

















Tadaa..sampai sudah...nak masuk dalam ni kene bayar tiket tau RM5 seorang...nak masuk sangat punya pasal bayarla....hmm takpela sekali je . haha






ni sekitar kawasan kapal tu ...



keluarga farah 






jalan punya jalan jumpa sungai ni ... apalagi swafoto lerr..huhu 





swafoto lagi ..








and last kitaorang pergi ke zoo melaka .. sampai je sana tak boleh masuk sebab full...hmm   x dapat la nak tengok ape yang ade kat dalam sana... takpela lain kali datang lagi .. huhu . tenkiu farah invite me.. lepas tak dapat masuk zoo kitaorang terus pergi naik bas pergi ke kl jalan-jalan ke kl pulak.. tunggu entry di kl nanti pulak yer...


ok sekian sajalah cerita sebagai kenangan . 

No comments: